OTEC Diensten

OTEC Diensten

EGR Klep
Een defecte EGR-klep zal als een kettingreactie de gehele inlaattraject en roetfilter verstoppen. Een vervuilde of defecte EGR-klep heeft nadelige effecten op het verbruik, motorprestaties en uitstoot van de auto. OTEC zorgt voor een EGR-klep dat altijd dicht blijft zodat de motor nooit meer vieze uitlaatgassen de motor in krijgt.
NOx Sensor
NOx sensor storing in de motoren van VAG, BMW of Mercedes? Een dure vervanging van honderden euro's is niet meer nodig! Een defecte NOx sensor zorgt ervoor dat de motor in de regeneratie modus blijft hangen. Met de OTEC ingreep op NOx sensor zal de storing opgelost en de auto sterker en zuiniger worden!
Roetfilter
Een van de meest gevoelige onderdelen van de dieselmotor. Een defecte roetfilter heeft negatieve effecten op verbruik, uitstoot en levensduur van turbo en motor. Ook een zure dieselgeur en overmatige rook uit de uitlaat kunnen duiden op een defecte roetfilter. OTEC is gespecialiseerd in het oplossen van alle roetfilter storingen!
Adblue / SCR-Systeem
Onderhouds- en reparatiekosten aan SCR ofwel Adblue systemen kunnen oplopen tot duizenden euro's. Daarnaast zet een storing in het Adblue systeem de auto in een LOS (limited operation strategy) loop, waardoor de maximale snelheid stapsgewijs verminderd zal worden. OTEC kan de Adblue systeem op een correcte manier uitschakelen zonder fysiek aanpassingen.
Inlaat Wervelkleppen
Noodloop door inlaat(wervel)-kleppen? Een veel voorkomend probleem bij Volkswagen, Audi, Skoda, Seat, Porsche, Mercedes, BMW en Opel modellen. OTEC Diagnose & Oplossingen is gespecialiseerd in het effectief en efficiënt oplossen van alle inlaatspruitstuk wervelklep storingen.
Katalysator
Een storing in de katalysator waardoor het motorlampje in de auto brand? Lampje dat maar tijdelijk uitblijft en altijd weer terugkomt? Vervanging van een katalysator is erg duur en kan veel tijd in beslag nemen. Wij kunnen de functionaliteit van de tweede lambdasonde softwarematig updaten waardoor een brandend motorlampje of een foutcode door de katalysator verleden tijd wordt!
Gasklephuis
Een dieselmotor draait altijd op luchtoverschot, hierdoor is een gasklep bij veel dieselmotoren overbodig. Een storing aan de gasklephuis kan in veel gevallen met een softwarematige update van OTEC definitief opgelost worden!
Snelheidsbegrenzer
Toepassen van een snelheidsbegrenzer heeft veel voordelen voor de brandstofkosten, levensduur van motor en veiligheid weggebruikers. Ook ter voorkoming van roekeloos rijgedrag kan er een snelheidsbegrenzing toegepast worden. Veel zakelijke voertuigen zoals de Transporter, Crafter, Sprinter, Vito, Vivaro, Movano etc. hebben de functie reeds ingebouwd welke alleen geactiveerd hoeft te worden.

Tevreden klanten

P. Noorland

Goede service en kennis van zaken
Probleem met BMW snel en vakkundig opgelost
Duidelijke uitleg vooraf

E. Dave

Vandaag met mijn golf 1.6 fsi bij ceto autoservice geweest,en software laten aanpassen.Nox sensor en egr uit de software verwijderd met succes.zeer klantvriendelijk en vakbekwaam personeel.
Top !

C. Kaming

Goed geholpen bij OTEC
Wegschrijven van NOx sensor, egr klep en kat.
Auto rijd stukken beter en zuiniger!
Ik kom zelf uit Breda, maar was de moeite waard.

G. Kocak
Super sevice! Recentelijk mijn 535d gechipt naar maar liefst 350pk. Tevens EGR storing en wervelklep storingen verholpen. De tuner was zo vriendelijk om ook nog wat extra verborgen functies te activeren. Ik kom zeker een keer terug.